FAQ’s

Onze veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Offerte nodig voor losgestorte producten?
Dat is geen probleem! Vul ons contact formulier  in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bellen, mailen of whatsappen kan uiteraard ook!
– [email protected]
– +31 (0)6 83 22 54 11

Levertermijn:
Een groot deel van ons assortiment wordt binnen 3 werkdagen bij u geleverd. Ter verduidelijking staat de levertijd vermeld bij onze producten. De transporteur plant het transport iedere keer in voor bepaalde delen van Nederland om de prijzen voor u aantrekkelijk te houden. Wenst u een snellere levering of een specifieke werkdag? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden (hier kan een meerprijs voor gerekend worden).

Leverdagen:
Wij leveren onze bigbags op werkdagen (maandag t/m vrijdag). Voor een aantal regio’s binnen Nederland kunnen wij op zaterdag leveren. Neem contact op om te vragen of wij in Uw regio kunnen leveren op zaterdag.

Bezorgkosten:
Voor heel Nederland rekenen wij € 59,00 bezorgkosten per losadres, dit is exclusief Waddeneilanden (op aanvraag). Ook is leveren in volledig België geen enkel probleem, hiervoor brengen wij  72,00 bezorgkosten in rekening per losadres. Door een goede transportplanning per regio voor geheel Nederland & België houden wij de transportkosten voor u zo laag mogelijk. Voor deelleveringen of andere vragen over transportprijzen kunt u ten allen tijde contact met ons opnemen.

Vervoersmiddel:
Al onze bigbags, midibags en minibags worden door heel Nederland meestal geleverd met een stenentrailer. De transporteur vult zelf het vervoersmiddel in, wilt u specifiek een stenentrailer met kraantje, geef dit dan aan in de notitie op de afrekenpagina. Het is ook mogelijk dat er wordt geleverd met een vrachtwagen met kooiaap (meeneemheftruck), hieraan zit een meerprijs van € 29,00. Belangrijk is dat er voldoende ruimte is op de plaats waar u de bigbags gelost wilt hebben, beide vrachtwagens hebben een lengte van ongeveer 18 meter. Twijfelt u of de stenentrailer bij u kan lossen, neem contact met ons op en we zoeken naar een passende oplossing.

Handige weetjes
– Vrachtwagens met stenentrailer zijn ongeveer 18 meter lang
– Vanwege de grote draaicirkel hebben ze voldoende plek nodig voor de bocht te nemen
– De minimale breedte van de straat voor onze vrachtwagens dient 3,50 meter te zijn
– Losmogelijkheid met een reikwijdte van ca. 3 tot 4 meter naast de vrachtwagen
– Bigbags staan niet op pallets, indien gewenst kunnen wij ze wel op uw eigen pallets plaatsen
– Bigbags hoeven niet teruggegeven te worden, hier zit geen statiegeld op
– U ontvangt van ons een sms de avond voor levering over het dagdeel van levering

Levertermijn :
Voor zandsoorten geld vaak de mogelijkheid, vandaag voor 12.00 besteld morgen geleverd. De rest van ons assortiment word binnen 3 werkdagen bij u bezorgt. Wenst u een snellere levering  ? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden (hier kan een meerprijs voor gerekend worden).

Leverdagen :
Wij leveren onze losgestorte materialen op werkdagen (maandag t/m vrijdag). Voor een aantal regio’s binnen Nederland kunnen wij op zaterdag leveren. Neem contact op om te vragen of wij in Uw regio kunnen leveren op zaterdag.

Bezorgkosten :
Al onze bezorgprijzen van losgestorte materialen worden verrekend in de totaalprijs. Deze prijzen variëren aan de hand van de af te leggen kilometers van het distributiepunt naar u als klant. Vanwege het grote netwerk aan distributiepunten door heel Nederland kunnen wij u scherpe all-in prijzen aanbieden.

Vervoersmiddel :
Al onze losgestorte materialen worden door heel Nederland geleverd met een kiptrailer. In overleg is het mogelijk dat er word geleverd met een kleinere vrachtwagen (bakwagen). Belangrijk is dat er voldoende ruimte is op de plaats waar u het losgestorte materiaal wilt hebben. Kieptrailers hebben een lengte van ongeveer 18 meter. Twijfelt u of de kieptrailer bij u kan lossen, neem contact met ons op en we zoeken naar een passende oplossing.

Handige weetjes
– Vrachtwagens met kiptrailer zijn ongeveer 16 meter lang
– Vanwege de grote draaicirkel hebben ze voldoende plek nodig voor de bocht te nemen
– De minimale breedte van de straat voor onze vrachtwagens dient 3,50 meter te zijn
– Losmogelijkheid op een verharde ondergrond, kort achter de vrachtwagen
– Levering in overleg met de chauffeur aan de hand van de mogelijkheden op uw locatie
– Bij losgestorte leveringen dient u als klant aanwezig te zijn voor bepalen van de losplek
– U ontvangt van ons een sms de avond voor levering over het dagdeel van levering
– Afhankelijk van het materiaal weegt een kiptrailer met 10 m3 zand al snel 30.000+ KG

Als U de tuin wilt ophogen, bestrating wilt aanleggen of de zandbak met speelzand wilt vullen moet U eerst de te bestellen hoeveelheid zand bepalen. Hoe gaat U hiermee te werk ? Bepaal allereerst de lengte, breedte en hoogte.

Rekenvoorbeeld :
U gaat een terras aanleggen van 4 meter lang en 4 meter breed, als onderlaag voor bestrating in een terras adviseren wij een onderlaag van 10-15 centimeter. Lengte (4 meter) x Breedte (4 meter) = 16 m2 (aantal vierkante meters) Het aantal m2 (vierkante meters) vermenigvuldigd U met de Hoogte in meters (0,15m) 16 m2 (vierkante meters) x 0,15 (Hoogte in meters) = 2,4 m3 (kuub) Omdat dit zand zal moeten worden aangetrild dient U rekening te houden met het inklinken van het zand. Bestelt u daarom bij voorkeur minimaal 10% – 15% extra. Voor 15% extra : 2,4 m3 (kuub) x 1,15 (15%) = 2,76 m3. In dit geval is het verstandig om minimaal 2,76 m3 zand te bestellen. Ondervind u problemen met het uitrekenen van de benodigde hoeveelheid zand ? Wij helpen u graag, neem contact met ons op.

Handige weetjes :
– Zand is er in vele soorten en maten
– Iedere zandsoort heeft zijn eigen toepassing en verwerkingsmethode
– Houd rekening met 10% – 15% extra bestellen ivm inklinken
– De gemeten kuubs (m3) zijn minder dan de daadwerkelijk benodigde kuubs (m3)

Zoveel verschillende zandsoorten met allen een eigen soortelijk gewicht. Wat wil dit zeggen? Soortelijk gewicht is wat het zand weegt per m3 (kuub). Voornamelijk wegen de diverse zandsoorten in Minibag 700 KG of 750 KG, het gewicht van onze zandsoorten in Bigbag is 1400 of 1500 KG per m3 (kuub). Voor de duidelijkheid hebben wij bij al onze producten apart de gewichten vermeld zodat dit goed overzichtelijk is voor onze klanten.

Handige weetjes:
– Soortelijk gewicht Minibag 0,5 m3 varieert tussen 700 KG – 900 KG
– Soortgelijk gewicht Midibag 0,7 m3 varieert tussen 1000 – 1250 KG
– Soortelijk gewicht Bigbag 1,0 m3 varieert tussen 1400 KG – 1800 KG
– Gewichten staan apart bij ieder product vermeld

Bij het zoeken naar voor u het juiste zand dient u zich af te vragen, waarvoor wil ik dit gebruiken. Voor een zandbak heeft u bijvoorbeeld speelbakkenzand nodig, om te draineren heeft u drainagezand nodig of bent u juist op zoek naar straatzand om bestrating op aan te leggen. Voor het metselen van een muur verwijzen wij U naar ons metselzand. Wenst u betonmortel te maken dan is betonzand hetgeen U zoekt. Een cementdekvloer aanleggen met ons vloerenzand, dat is betonzand grof. Bij al onze producten staat een korte beschrijving waarvoor dit zand geschikt of juist ongeschikt is. Heeft u twijfels over de kleur en/of de grofheid van het zand vraag een handmonster aan. Mocht U tegen problemen of vragen aanlopen staan wij klaar om deze voor u te beantwoorden. Neem daarvoor contact met ons op.

Handige weetjes :
– Iedere zandsoort heeft zijn eigen toepassing
– Vaak is de toepassing van het zand uit de naam te halen
– Korte beschrijving beschikbaar bij de producten
– Bij twijfel, vraag het ons
– Handmonsters aanvragen per mail.

Grind
Grind is een natuurlijk of kunstmatig geronde korrel. De natuurlijke siergrind soorten worden een lange tijd door de rivier meegevoerd en vervolgens uit het water gehaald en op verschillende fracties uitgezeefd. De kunstmatig geronde siergrind word daarentegen rond door het tegen elkaar aanrollen in de trommel.Voordelen grind : aantrekkelijke prijs, ruime keuze in exclusieve grindsoorten, erg waterdoorlatend en daardoor minder kans op groene aanslag, onderhoudsvriendelijk, rond en zeer goed beloopbaar zelfs met blote voeten, schrikt behoorlijk af tegen inbraak

Split
Split is een gebroken materiaal met hoekige vormen. Dit word uit zogenaamde groeves gehaald, hierbij worden er grote brokstukken machinaal gebroken en daarna uitgezeefd om de juiste afmeting te krijgen. Door het machinaal kleiner maken van de rotsen krijgen deze de hoekige en scherpere vorm.Voordelen split : Door de hoekige vormen gaat het makkelijker vast liggen in paden en/of opritten waardoor het beter beloopbaar of berijdbaar is, een groot deel van onze siersplit is toepasbaar voor zware belasting, ruime keuze aan verschillende soorten en afmetingen.

Als u een schanskorf wilt vullen is het verstandig om hiervoor ca. 15/20 % extra te bestellen vanwege de vulling en wat breuk/verlies. Hoe gaat U hiermee te werk ? Bepaal allereerst de lengte, breedte en hoogte.

Rekenvoorbeeld :
U gaat een schanskorf vullen van 5 meter lang, 23 centimeter breed en 1 meter hoog. Lengte (5,00m) x Breedte (0,23m) x Hoogte (1,00m) = 5 x 0,23 x 1 = 1,15 m3 (kuub) Omdat u tijdens het aanbrengen in de schanskorf voorzichtig en netjes stapelt en vanwege een kleine hoeveelheid breuk/verlies is het verstandig bij voorkeur minimaal 15% – 20% extra te bestellen. Voor bijvoorbeeld 15% extra : 1,15 m3 (kuub) x 1,15 (15%) = 1,32 m3. In dit geval is het aan te raden om het naar boven af te ronden en 2 midibags te bestellen van 0,7 m3. U krijgt dan 1,4 m3 aan breukstenen/keien. Ondervind u problemen met het uitrekenen van de benodigde hoeveelheid breuksteen of keien ? Wij helpen u graag, neem contact met ons op.

Handige weetjes :
– Breuksteen en keien zijn er in vele soorten en maten
– Houd rekening met 15% – 20% extra bestellen
– Zorg voor een passende afmeting bij de mazen van uw schanskorf